Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Пресслужба ПрезидентаПрезидентите на Русия и Турция Владимир Путин и

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Пресслужба ПрезидентаПрезидентите на Русия и Турция Владимир Путин и
Коментари Харесай

Песков: Президентите на Русия и Турция проведоха конструктивни и навременни разговори

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Пресслужба Президента

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган организираха градивни и навременни диалози, съобщи Дмитрий Песков, представител на съветския водач. Срещата се организира през вчерашния ден в Сочи, написа ria.ru.
" Това бяха нужни контакти, доста потребни и за двете страни ", добави представителят на Кремъл.

Според него става дума на първо място за двустранни връзки.

„ Икономиката отслабна във връзка с търговията през 2020 година, президентът към този момент приказва за това, там с повече от 20%, само че през първите 7-8 месеца на тази година те към този момент са нарастнали с 55% в общата ни търговия и стопански оборот. есента на миналата година, само че те също прибавиха повече от 30%, това е доста добра динамичност, позитивна. За следващ път удостоверява доста положителния капацитет, който съществува във връзка с комерсиално -икономическото съдействие сред нашите две страни “, сподели Песков.

Путин също повдигна по време на диалозите тематиката за рестриктивните мерки, които Анкара е наложила върху съветските артикули.
„ Това са спомагателни вносни мита да вземем за пример, които в Турция се ползват за редица продукти от металургични артикули, за шперплат, за гуми “, сподели прессекретарят.
Освен това водачите разискаха съдействието в галактическия бранш, в това число образование за полета на турския космонавт.

Президентите разискаха в детайли Афганистан, Либия и Сирия, като се стопираха на последната по -подробно.
" Ангажиментът към постигнатите по -рано съглашения беше доказан още веднъж, нуждата от тяхното използване беше подчертана във връзка с изтласкването на терористични детайли от Идлиб, които към момента участват там, които могат да съставляват опасност и да правят нападателни настъпателни дейности против сирийската войска ", сподели Песков споделих.

Бе наранена и тематиката за заселването в Нагорни Карабах.
„ Руската страна акцентира, че страните би трябвало да търсят компромисно решение по отношение на делимитирането на границите и развиването на транспортната инфраструктура “, сподели представителят на Кремъл.

Страните приказваха и за доставката на съветски системи Triumph за Турция.
" Говорихме за опцията за продължение на съдействието във връзка с военно-техническо съдействие, военно-техническо съдействие. И продължаващо съдействие и разширение в С-400, в други области. Обсъдихме опцията за произвеждане на някои съставни елементи на турска територия ", Това сподели Песков пред публицисти.

Освен това президентите разискаха съдействието в авиацията, като взеха поради изключването на Турция от програмата F-35 от американците, добави той.
В умозаключение Путин и Ердоган се договориха за нова среща преди края на годината, в случай че санитарно -епидемиологичната конюнктура разрешава. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР